Over ons

Onze vereniging bestaat alweer 20 jaar. Opgericht in 1998 door Hugo Verzellenberg, onze huidige voorzitter zowel als docent.

Aikido kent haar oorsprong in een aantal krijgskunsten zoals bijvoorbeeld kenjitsu,jiu jitsu en bojitsu. De sport kent geen competitie, waardoor het zeer geschikt is voor iedereen van 16 tot 80+, die op eigen niveau en tempo bezig wil zijn met het trainen van lichaam en geest. Vanwege de niet-competatieve structuur werkt men dan ook zowel in groepsverband als in tweetallen om vaardigheden te oefenen. Bij beoefening speelt geslacht, gewicht en leeftijd ook geen rol omdat de sport niet gebaseerd is op kracht , maar op timing en evenwicht. Om de trainingen aan te vullen wordt soms geoefend met houten wapens zoals de bokken , jo en tanto.

Een typische les is opgebouwd uit een gedeelte warm up/ basisbewegingen gevolgd door een gedeelte techniek. Na afloop hiervan wordt de les gezamenlijk afgesloten met een cooling down.

De kleding is een basis gi zoals bv bij jiu jitsu, maar vanaf een bepaald niveau wordt er ook nog een kenmerkende japanse broekrok genaamd hakama gedragen.